5D HIFU Huduppstramning

5D HIFU

Icke-kirurgiskt lyft och åtstramning av slapp hud med hög intensivt fokuserat ultraljud som ger långvarigt resultat.

HIFU står för Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud, där högintensivt och fokuserat ultraljud tränger ner i huden via ett munstycke som ”skjuter” ner punkter av ultraljud till bestämda djup. HIFU stramar upp huden, stimulerar kollagen- och elastinproduktionen samt reducerar fett genom att påverka fettcellerna. De dör successivt och tas om hand av kroppens naturliga processer.

Om du letar efter en behandling som är snabb, relativt smärtfri och icke-invasiv, så är HIFU ett utmärkt val. Självklart är HIFU ingen mirakel kur mot åldrande och behandlingen är mest lämplig för personer med mild till måttlig hud slapphet och behandlingen kan behöva upprepas efter ett eller två år, i takt med att den naturliga åldringsprocessen tar över.

Vid behandling av ett område med botulintoxin: vänta en månad före och efter HIFU. Vid behandling av ett område med fillers vänta 3 månader före och efter HIFU. Drick INTE alkohol 24 timmar innan behandlingen samt undvik drycker med koffein innan behandlinge.

Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder. Området precis under ögonbrynen och över ögonbrynen (ej locken på ögonen) och hela nedre ögonlocken.

Med 5D HIFU kan man behandla följance

 • Panna
 • Kinder
 • Hals
 • Kropp

Behandlingsområden

Konsultation Kostnadsfri

Hela ansiktet 4 000 kr

Hela ansiktet + dubbelhaka 5 000 kr

Hela ansiktet + dubbelhaka + hals 6 000 kr

Hela ansiktet + dubbelhaka + hals + dekolletage 7 000 kr

Dubbelhaka 1 500 kr

Dubbelhaka 2 tillfällen 2 400 kr

Hals 1 800 kr

Haka + hals 2 800 kr

Runt ögon 1 500 kr

kråksparkar, ögonpåsar(ej ögonlock).

Kring ögon + panna 1 700 kr

Nedre del av ansikte 2 200 kr

Övre del av ansikte(pannan, runt ögon, kinden) 2 200 kr

Nedre del av ansikte + dubbelhaka 3 500 kr

Nedre del av ansikte + dubbelhaka + hals 4 500 kr

Återbesök Kostnadsfri

Fettreducering & hudåtstramning

Mellanstort område på kropp 4 000 kr

Stor område kombination 6 000 kr

5D HIFU är den senaste och mest avancerade teknologin på marknaden 2021

Behandlingen stimulerar till ny kollagenbildning vilket leder till en långvarig hudföryngrande effekt. Det lyfter och stramar åt slapp hud i både ansikte och hals. Rynkor och porer reduceras och ger ansiktet ett lyft som håller länge. HIFU fungerar för alla hudtyper och såväl för män som kvinnor. Endast 1 behandling behövs, men på en del som har mycket slapp hud kan det behövas en behandling till, efter 6 månader från den första behandlingen.

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastinproduktionen pågår i upp till 6 månader, vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. Efter ca 4-6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.

Nytt med 5D HIFU 2021 är att man nu kan behandla runt ögonen eller nasolabialveck (som tidigare inte var möjligt) samt att svåråtkomliga ytor nu lättare kan behandlas med det nya Vmax handtaget. Jämfört med HIFU 3D är 5D HIFU mindre smärtkänslig och har också kortare behandlingstid.

Kontraindikationer (behandling utförs ej) om du har:

 • Hjärtsjukdomar
 • Cancer under senaste 5 åren
 • Hjärtsjukdomar
 • Blödarsjuka
 • Pacemaker
 • Metallimplantat
 • Graviditet
 • Infektion
 • Diabetes
 • Blodtrycksförändringar
 • Blodförtunnande medicin
Kvinna får behandling i ansiktet

Vanliga frågor om HIFU huduppstramning

Hur fungerar 5D HIFU?

Jämfört med tidigare tekniker så som Laser, IPL, RF och Fractional Laser, når HIFU längre ner och når samma vävnadslager som kirurger går ner till för att utföra ansiktslyft.

Fördelarna med HIFU är:

 • Icke kirurgiskt lyft utan biverkningar, normala aktiviteter kan återupptas samma dag.
 • Beprövad ultraljudsteknologi.
 • Naturlig åtstramingsprocess med gradvist resultat över 1-6 månader.
 • Ingen speciell efterbehandling krävs.
 • Normalt behövs endast 1 behandling.
 • Effektiv och snabb behandling.

Hur går en ansiktsbehandling med HIFU till?

Ingen speciell förberedelse behövs innan behandlingen. Allt du behöver tänka på är att ta bort all smink och andra hudprodukter från ansiktet.

Vid din behandling kan du förvänta dig följande:

 1. Din certifierade hudterapeut börjar med att rengöra ansiktet.
 2. Området som ska behandlas delas upp i sektioner, för att systematiskt och noggrant kunna behandla området.
 3. Därefter appliceras en ultraljuds gel, för att ge bästa överföring från apparaten till det behandlade området.
 4. HIFU apparaten placeras på huden, dess styrka och behandlingsdjup justeras utifrån vilket område eller sektion som behandlas.
 5. När behandlingen är klar, tas HIFU apparaten bort och ultraljuds gelen torkas bort.

Under pågående behandling kan du uppleva värme och en stickande känsla. Direkt efter behandlingen kan du återuppta dina vanliga aktiviteter, viss rådnad och svullenhet kan uppstår, men lägger sig inom loppet av ett par timmar. En viss ömhet eller lätt stickande känsla kan upplevas i det behandlade området i ett par veckor.

Hur många behandlingar behövs?

Oftast räcker det med en behandling, men i vissa fall kan ytterligare en behandling behövas efter ca 6 månader. Tre månader efter utförd behandling erbjuder vi ett gratis återbesök för uppföljning av behandlingen, med kostnadsfri justering/förbättring av vissa områden ifall detta behövs.

Vad händer efter behandlingen?

Det kan uppstå viss rodnad i huden, som normalt går över efter några timmar. En del kan uppleva en viss ömhet eller lätt stickande känsla i det behandlade området som sitter i ett par veckor.

När ser man resultat?

Direkt efter behandlingen känns huden stramare, i takt med att kroppen bygger upp nytt elastin och kollagen, syns en gradvis effekt med fullt resultat efter 4-6 månader.

Hur länge varar resultatet?

Det är olika från person till person, men det kan gå upp till 1-2 år innan en ny behandling behövs.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Undvik direkt exponering av UV, använd solskyddsfaktor 50. Ät gärna c-vitamin och antioxidanter. Undvik bastubad och alkohol en vecka efter behandlingen.​

Boka behandling

Boka laser 5D HIFU huduppstramning