Fractional RF microneedling

Fractional RF Microneedling

Behandlar rynkor, slapp hud, ärr och akneärr samt pigmentering. Mikronålar och radiofrekvens ger en effektiv behandling med lyftande effekt och kortare återhämtningstid.

Fractional RF Microneedling behandling utför hudföryngring genom att noggrant kontrollerad RF energi skickas direkt ner till ett specifikt djup i dermis med minimalt invasiva mikronålar. En sådan perfekt kombination av microneedles plus RF energi minskar behandlingstiden och återhämtningen avsevärt i jämförelse med fractional laser behandling.

Fractional RF Microneedling behandling utför hudföryngring genom att noggrant kontrollerad RF energi skickas direkt ner till ett specifikt djup i dermis med minimalt invasiva mikronålar. En sådan perfekt kombination av micro needles plus RF energi minskar behandlingstiden och återhämtningen avsevärt i jämförelse med fractional laser behandling.

Behandlingen stimulerar tillväxt av nytt kollagen och elastin, vilket ger huden ett jämnare och yngre utseende. Passar alla hudtyper och hudfärger.

Radiovågor som släpps ut genom nålarna värmer vävnaderna försiktigt och utan att cellerna överhettas. Eftersom ytskinnet förblir skyddat från värmeenergin finns det ingen risk för pigment förändringar eller skador. Få ansikts- och ögonlyftning utan kirurgi, minskning av rynkor, behandling av hudbristningar, borttagning av ärr och åtdragning av huden med denna teknik.

Vid behandling bjuder vi på bedövning vid behov.

I behandlingen ingår peeling, coctails serum och mask.

Med Fractionell RF Microneedling kan man behandla

 • Linjer/Rynkor
 • Slapp hud
 • Ärr och Akneärr
 • Ytliga blodkärl
 • Pigment fläckar
 • Icke kirurgiskt ansiktslyft
 • Hudåtstramning
 • Aktiv aknebehandling
 • Hudbristningar
 • Ögonlocks lyftning
 • Behandla rynkor nära ögon

Behandlingsområden

Ansikte + Hals, med PRX-T33 4 600 kr

Ansikte med PRX-T33 3 200 kr

Ansikte + Hals 3 200 kr

Ögonområde (ögonlockslyft, runt ögon, kråksparkar) 1 500 kr

Hudbristningar mage 2 500 kr

Hur fungerar Fractional RF Microneedling på huden?

1. Micronålar penetrerar huden, på samma sätt som en vanlig microneedling behandling. Fraktionerad RF är en kombination av att punktera huden med mikronålar och värma vävnaden med radiofrekvensström. Det invasiva huvudet har ett justerbart punkteringsdjupområde, vilket hjälper till att välja rätt djup beroende på problemet som ska behandlas. För behandlingen använder vi sterila engångspatroner som säkerställer hög hygien vid behandlingen.

2. Radiovågor når insidan av huden med hjälp av micronålarna. Radiofrekvensströmmen i området som når dermis värmer upp vävnaden, vilket bidrar till en ökning av hudtemperaturen och omedelbar sammandragning av kollagenfiber.

3. Hög temperatur stimulerar reparationsprocessen. Den höga temperaturen i huden aktiverar regenereringsprocessen som bygger om kollagen och elastinfiber. De kontrollerade skadorna orsakade av mikronålarna aktiverar inflammatoriska processer, stimulerar fibroblaster och reparationsprocesser i huden.

4. Bildandet av nytt kollagen. Omdelbart efter behandlingen dras kollagenfibrerna samman, vilket gör huden tätare. Det viktigaste händer dock under närmaste veckorna (och upp till 3 månader) efter behandlingen. Sedan stimuleras bildandet av nytt kollagen, dess fibrer vrids och förtjockas och nya bindningar byggs. Som ett resultat blir huden fastare och mer elastisk.

5. Förnyad hud. Den fulla effekten av Fractional RF Microneedling behandling kan ses efter ca 3 månader. Istället för skadad vävnad, bildas en ny, ung och fast hud med rätt struktur. Tack vare återuppbyggnaden av kollagen minskar ärr avsevärt och rynkor samt furer slätas ut.

Kontraindikationer (behandling utförs ej),

 • Hudtumörer i den behandlade området
 • Herpes simplex i det behandlade området
 • Risk för keloidbildning, tidigare bildat fula ärr efter skada
 • Gravid
 • Epilepsi
 • Högt blodtryck, hjärtsjukdom
 • Astma
 • Blödningssjukdom
 • Inflammation eller skada i det behandlade området
 • Immunologiska sjukdomar och problem med sköldkörteln
 • Metall eller implantat nära behandlingsområdet (piercing, metall tand) eller pacemaker
 • Diabetes typ 1
 • Känselrubbningar
 • Psykiska problem eller orealistiska förväntningar
 • Infektion i kroppen, feber
Glad kvinna i närbild med händer mot ansikte
Illustratiion på microneedling i huden Illustratiion på microneedling i huden Illustratiion på microneedling i huden Illustratiion på microneedling i huden Illustratiion på microneedling i huden

Vanliga frågor om Fractional RF microneedling

Kan alla hudtyper och hudfärger behandlas?

Ja, behandlingen passar till alla hudtyper och hudfärger.

Hur många behandlingar behövs?

Generellt kan man räkna med 1 – 3 behandlingar med 4 – 5 veckors mellanrum för bäst resultat. Hur länge man skall vänta mellan behandlingarna kan dock variera från person till person, huden skall hinna tillgodogöra sig behandlingen innan nästa behandling utförs. Fler behandlingar kan också behövas utifrån kundens behov.

Vilket resultat kan jag förvänta mig av en Fractional RF Microneedling (FRM) behandling och hur länge håller resultatet?

Resultatet varierar från person till person, vad som påverkar effekten på huden är bland annat hudtyp, ålder, stressnivå, levnadssätt, solning, alkohol och ämnesomsättning. Resultatet är oftast synligt redan efter första behandlingen. Efter 2-6 veckor kommer nybildning av elastin och kollagen igång och man börjar se resultat på linjer, rynkor, bristningar och ärr. Huden kan också upplevas som mjukare och jämnare.

Hudens åldrande börjar oftast runt panna, ögon, käklinje, mun, hals och dekolletage och det är också här som resultatet blir synligast. Men även förstorade porer kan minskas och talgproduktionen i förstorade porer an reduceras till en mer normal nivå.

Bildandet av ny kollagen och elastin är en relativt långsam process, men när den väl kommit igång har man en ökad produktion under längre tid, som gör att resultatet av behandlingen kvarstår under lång tid och ger gradvis förbättring med lång hållbarhet.

Skador i huden så som rynkor, ärr och bristningar kan man aldrig helt ta bort, då skadan sitter i vävnaden, vad man kan åstadkomma är en förbättring av strukturen så att skadan blir mindre synlig eller framträdande. Då huden kontinuerligt åldras, kan det vara bra att upprepa behandlingen efter ca 12 månader, för att starta kollagen och elastin produktionen igen.

Vilka områden kan behandlas?

Framför allt ansikte, panna, ögon, käklinje, hals och dekolletage. Men behandlingen går i princip att göra överallt på kroppen, så länge det inte finns några öppna sår.

Är behandlingen smärtsam?

Hur behandlingen upplevs varierar från person till person, generellt kan en pirrande värme kännas i huden och huden kan blir röd och irriterad. Vid behov kan lokalbedövande kräm användas.

Vad är vanliga biverkningar?

Direkt efter behandlingen kan huden vara röd, ha rodnad och vara lätt irriterad, ungefär som en solbränna. Fjällning kan också förekomma. Vid en större behandling bör man räkna med omfattande svullnad, små röda prickar och eventuellt vätskande.

Vad ska jag tänka på före behandlingen?

Du bör undvika blodförtunnande mediciner, så som Ipren, Treo, Aspirin samt Omega 3 etc, en vecka innan behandlingen för att minska blödning och risk för blåmärken. För en del behövs ingen återhämtningstid alls, för andra kan det ta en dag för huden att återhämta sig och rodnader ett lägga sig. Är du osäker så ha detta i åtanke när du bokar tiden för din första behandling. Likaså går det bra att ta Alvedon (Paracetamol) en timme innan behandlingen för att göra behandlingen mer behaglig.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Det behandlade området kan vara rött och en stickande känsla kan förekomma i upp till tre dagar efter behandlingen, mycket sällan tar det upp till 2-3 veckor.

För att minska komplikationer och får bäst resultat, skall man efter behandlingen tänka på följande,

 • Tvätta inte ansiktet de första 12 timmarna efter behandlingen.
 • Utsätt inte huden för direkt solljus de första 24 timmarna.
 • Använt inte make-up de första 24 timmarna.
 • Använd inte foundation eller puder de första 48 timmarna.
 • Undvik bada, basta och solarium de första 3 dagarna.
 • Undvik fysisk ansträngning / träning följande 2 dagar.

Produkter som används vid behandlingen

Boka behandling

Boka tid för Fractional RF microneedling nu