Microneedling

PhiLings Microneedling

Behandlar ärrvävnad, utslätning av rynkor, hudbristningar och förstorade porer, ger slätare textur och ökad spänst I huden genom nybildning av collagen och elastin.

Microneedling är en väldigt effektiv behandling använd för hudföryngring av ansikte och kropp. Behandlingen riktar in sig på att stimulera microcirkulation och naturlig collagen produktion genom hudens egen läkningsprocess.

Philings Microneedling är en av marknadens bättre Microneedlings produkt och vi erbjuder detta som ett billigare alternativ till Dermapen 4, som är en av marknadens absolut bästa Microneedlings produkt.

Bedövning erbjuds vid behov, samt under behandlingen används en cocktail av 3-5 olika serum med inriktning på kundens behov, anti-age, problemhy, pigmentfläckar och ärr. Behandlingen avslutas med lugnande mask och kunden får med sig en hemvårds ampull serum, för att hjälpa huden att återställa sig de första 2-3 dagarna.

Med Microneedling kan man behandla följande:

 • Anti-age
 • Ärr
 • Akne
 • Pigmenteringar
 • Rosacea
 • Strier
 • Lyster, fukt

Behandlingsområden

Hela ansikte med Cocktail 1400 kr

Djuprengöring med HydraFacial Aqua + Microneedling 1700 kr

Kur 3 behandlingar 3360 kr

Boka tid

PhiLings

PhiLings är den senaste tekniken inom hudföryngring och problemhud lösningar utan kirurgiska ingrepp. PhiLings har efter år av forskning kommit fram till hur man bevarar de aktiva ämnena i huden i upp till 3 dygn efter avslutad behandling.

Det är den ultimata hudföryngringsbehandlingen som stramar upp, reducerar och tillsammans med avancerad eftervård resulterar i helt fantastiska resultat.Behandlingen kan användas var som helst på kroppen där du har rynkor eller slapp hud.

Vad är Microneedling?

Microneedling eller micronålning är en effektiv hudföryngringsmetod som utförs med en apparat som har små små nålar som förs över huden. Dessa nålar ger microskopiska hål i översta hudlagret, som startar en läkningsprocess där nya collagen och elastin bildas. Nålarna når ett djup på 0,2 – 0,75 mm.

Kontraindikationer (behandling utförs ej):

 • Blödarsjuka och behandling med blodförtunnande medel
 • Svårinställd diabetes mellitus
 • Svår dermatit, psoriasis
 • Aktiv och blossande Akne eller rosacea
 • Pågående infektion/virus (herpessimplex, vagel)
 • Öppna sår
 • Hudcancer
 • Gravida eller ammande
En kvinna får en Microneedling-behandling. Reklambild från PhiLings om vad för åtgärder man kan göra i ansiktet. Illustarion över hur microneedling fungerar.

Vanliga frågor om Microneedling

Hur fungerar microneedling?

Enkelt beskrivet orsakar microneedling en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Microneedling kan utföras på alla hudtyper/hudfärger. Behandlingen kan utföras året runt.

Är behandlingen smärtsam?

För känsliga personer kan man inför behandling av ärr och strier (då nålinställningen är djupare) påföra en bedövande kräm 15-40 minuter innan behandlingen. För den som vill ha så lite smärta som möjligt, rekommenderas Dermapen 4.

Hur många behandlingar ska man göra och med vilken intervall?

Det beror på vad man vill få ut av behandlingarna. Djupa acneärr och rynkor kräver exempelvis fler behandlingar än om man bara vill fräscha upp hyn och få lite mer glow. För bäst resultat bör behandlingen upprepas 3-6 gånger med 10-14 dagars mellanrum, för specifika hudproblem kan fler behandlingar behövas.

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en Microneedling behandling?

Det rekommenderas att du väntar minst 2 veckor efter injektioner så att eventuella blåmärken hinner stabilisera sig. Alternativt kan du göra din Microneedling behandling minst 2 dygn innan din filler- eller botoxinjektion.

Hur snart efter behandlingen ser man resultat?

Vanligtvis ser man resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktigt resultat kommer att ske efter 4 till 6 behandlingar (utförda med 2-8 veckors mellanrum). Din huds kondition kommer att fortsätta förbättras under de närmsta 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Behandlingsresultatet beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt.

Hur ser man ut efter en Microneedling-behandling?

Du kan återgå till arbetet direkt efter behandlingen. Behandlingen skapar en inflammatorisk process och därför kan man efter behandlingen se en rodnad. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, rodnad och svullnad. Eftersom cirkulationen i huden aktiveras kan det leda till en utrensning av slaggprodukter och vissa kan därför uppleva att de får små utslag, det är också helt normalt. Det är av oerhörd vikt att du tänker på hygien och använder korrekt hudvård efter behandlingen. Vissa blir måttligt röda en del inte alls. Vanligtvis syns en lätt rodnad 1-2 dagar som bevisar att behandlingen skapat en inflammatorisk process.

Efter behandlingen rekommenderar vi:

 • Undvik att ta på det behandlade området
 • Använd inte smink, brun utan sol de närmaste 12 timmarna
 • Undvik fysisk träning de närmaste 48 timmarna
 • Undvik vaxning, rakning de närmaste 48 timmarna
 • Byt till rent örngott och rena handdukar
 • Undvik UV exponering, använd solskyddsfaktor

Hur länge håller resultatet efter en Microneedling behandling?

Resultatet börjar bli synligt redan 24 timmar efter behandlingen och fullt resultat uppnås 2-6 veckor efter utförd behandling. Resultatet varar i ett par månader, vid behandling av specifika hudproblem, är resultatet permanent.

Hur långt efter en behandling ser man resultat?

Det beror på vad för typ av hudproblem man har, de röda ytliga ärr man får från utslag och finnar är det första som reduceras och då kan man se en viss skillnad nästan direkt. Vill man behandla stora porer och rynkor kan det ta flera veckor innan man får ett synligt resultat. Efter en Microneedling behandling kommer huden att fortsätta arbeta i 6-12 månader och därför kan resultatet komma smygande.

Kan man göra Microneedling när man ammar?

Inte om man har anlag för melasma då det finns en risk att den triggas av en så pass kraftfull behandling.

Kan man göra Microneedling om man har aktiv acne?

Microneedling är en effektiv behandlingsmetod för att motverka uppkomsten av acne. När acnebakterien kommer i kontakt med syre, vilket de gör med hjälp av micronålarna, dör de och det leder i sin tur till en reducering av acnen.

Kan man göra Microneedling fast man kommer att vistas i solen?

Ja, det kan man. Efter en behandling är huden enbart solkänslig i 48h. Man kan därför göra Microneedling året runt.

Kan man göra Microneedling om man har Perioral Dermatit?

Har man en aktiv Perioral Dermatit är hudens skyddsbarriär inte intakt och man ska inte utföra Microneedling på en trasig hud. Däremot kan man göra behandlingen om den Periorala Dermatiten inte är blommande.

Hur djupt går man med en Microneedling?

Det är helt individuellt och beroende på vilken typ av problem man behandlar samt hur huden svarar. Det finns en felaktig tro att ”ju djupare nålarna går, desto effektivare”, vilket är helt felaktigt. En lyckad och skickligt utförd behandling bedöms inte av djupet på nålen utan hudens reaktion och vi arbetar med väldigt många olika djup under en behandling.

Hur ofta behöver man göra Microneedling efter att man avslutat en kur?

Det är individuellt och konsulteras med hudterapeut efter avslutad kur. Den hy som åldras snabbast är exempelvis en äldre hy eller en som utsätts för mycket sol och då krävs fler underhållande behandlingar. Hur ofta man behöver göra Microneedling beror även på vad för resultat man vill uppnå.

Boka behandling

Boka tid för Microneedling nu