Plasma lifting med Plasma Gun

Plasma Lift

Behandlar hängande ögonlock, påsar, rynkor och fina linjer runt ögon området, med hjälp av plasma, som ger en omedelbar åtstramning och stimulerar förnyelse av fibroblaster. Den patenterade designen av Plasma Gun® ger ett jämt resultat utan risk för komplikationer.

Plasma Gun® är den första maskinen på marknaden som både utför varm, kall och hybridplasma för att bemästra alla plasmans funktioner. Apparaturen har även en ny patenterad tipp för att garantera att resultatet blir jämnt utan risk för komplikationer. Plasma Gun® är den första plasmageneratorn på marknaden som har en stor appliceringsyta.

Den nya plasma tekniken med tre olika diffusionslägen ger mindre återhämtningstid, säkare resultat och en behagligare behandlings känsla. Och gör det möjligt att strama upp slapp hud både i ansiktet och på kroppen, korrigera djupare rynkor, fina linjer och ojämn hy.

Varm plasma

Med hjälp av patenterad DBD®-teknologi genereras plasman på samma avstånd till huden och med samma önskad intensitet för ett perfekt och homogent resultat.

Varm plasma används för behandling av rynkor eller hudbristningar.

Kall plasma

Den kalla plasman avger ingen värmekänsla på patientens hud och den speciellt avsedda tippen för kall plasma är den första någonsin som täcker ett stort område. Plasma Gun® behandlar och främjar läkande & återskapande av skadad vävnad samt dekontaminerar huden.

Den kalla plasman använder vi för att läka och lugna det område som precis behandlats.

Hybridplasma

Plasma Gun® har ett unikt hybrid-program som kombinerar varm och kall plasma. Varje punkt som behandlas får en exakt dos av plasma med samma intensitet för en perfekt homogen och säker behandling.

För behandling av känsliga områden så som ögonlocken använder vi hybridplasma för kortare behandlingstid och mindre smärtkänsla än ”traditionell plasma apparat”.

Med Plasma Gun kan man behandla följande:

 • Slapp hud
 • Rynkor och fina linjer
 • Hängande ögonlock
 • Ärr
 • Hudbristning
 • Akne
 • Pigmentfläckar
 • Borttagning av vårtor, skin tags mm.

Behandlingsområden

Ögonlocks lyftning, övre ögonlock 2 900 kr

Under ögonen (Reducer ögon påsar och rynkor) 2 500 kr

Kråksparkar runt ögon 2 000 kr

Uppstramning av hals 3 600 kr

Ögon område paket 4 500 kr

Rynkor vid munnen , övre läpparna 2 000 kr

OBS: För att behandla ögonlocken ska man vara minst 21 år gammal, övriga behandligar 18 år.

Hur går behandlingen till?

Området som ska behandlas bedövas med kräm i 30-45 minuter innan behandlingen (beroende på vilken salva som används). Därefter “bränner” man med plasma pistolen över området som ska behandlas.

Plasma pistolen har en tipp som omvandlar ström till en elektrostatisk impuls. När tippen kommer nära huden skapas en syre-kvävemix som avger en blixt av plasmaljus. Under en tiondels sekund öppnas en mikrokanal i huden och värmen från plasmablixten gör att överflödig vätska ångas ut ur huden, vilket resulterar i en omedelbar åtstramning. Den ytliga “skadan” som uppstår stimulerar hudens förnyelse av fibroblaster, som är en viktig del i hudens självläkning och kollagenproduktion.

Vad händer efter behandlingen?

Direkt efter behandlingen syns viss rodnad och svullnad. För vissa kunder uppstår också små brunaktiga prickar efter några timmar eller en dag. Prickarna blir till torra små skorpor som börjar falla av efter 5-7 dagar, i vissa fall kan det ta 10-12 dagar, beroende på hudens läkningsförmåga. För vissa kunder uppstår minimalt med prickar och enbart en rodnad syns. Man skall undvika att klia eller pilla på de skorpor som uppstår och låta dem läka ifred.

Rodnad kan synas på huden i upp till 4 - 6 veckor efter behandlingen, men den är minimal, det varierar dock från person till person och hudtyp.

Eftervård (viktigt)

Under de första 3 dagarna efter behandlingen skall man hålla det behandlade omårdet torrt och rent. Man kan använda steril saltlösning eller kokt vatten för att torka området vid behov. Man kan också fukta bomulls pads i kokt vatten eller steril saltlösning och sätta i kylskåpet i 30 minuter och sedan använda för att lugna ner det behandlade området. Man skall inte använda sårlösningsmedel med alkohol, detta kan resultera i infektion och sår.

Eftersom behandlingen är ytlig och inga sår uppstår kan man mineralsminka över prickarna efter tredje dagen efter behandlingen. De tre första dagarna får man inte använda krämer eller andra produkter.

Svullnaden som uppstår under de första 1 - 5 dagarna går som regel ner efter efter 3 - 5 dagar och kylda bomulls pads kan användas för att dämpa svulnaden. Behandlar man ögonen kan man få stor svulnad runt ögonen tredje eller fjärde dagen.

Skall man vistas ute i solen är det viktigt att skydda den behandlade huden med hög solskyddsfaktor (50), men även när det inte är sol är det bra att använda solskyddsfator för att vara säker. Solskydsfaktor 50 är ett absolut måste i 3 månader efter behandlingen för att unvika hyperpigmentering i mörkare form, då huden under är som ny och mycket känsligare än tidigare.

Solbrända kunder eller de med naturligt mörkare pigment kan uppleva tillfälligt ljusare ton i huden på det behandlade området. För de som är solbrända kommer det att jämna ut sig, men för de som är naturligt mörka i huden finns det risk att det tar längre tid innan deras pigmnet har återsällt sig, i vissa fall finns det risk att det inte gör det alls. Detta gäller bara de som är naturligt brun/mörka i huden.

Det är därför bra om kunden själv kontrollerar om de passar för behandlingen när det kommer till sin hudfärg. Se hudtyps kartan för hudfärg och hudtyp, typ 1 till 3 passar för plasma behandling. Typ 4 (IV) är inte rekommenderad och typ 5 (V) till 6 (VI) får inte utföra behandlingen.

Kontraindikationer (behandling utförs ej) om du har:

 • Kontaktlinser skall tas ut innan behandling av ögonlock, samt får inte användas de efterföljande 72 timmarna efter behandlingen.
 • Vara gravid eller amma.
 • Diabetes
 • Ha pågående rosacea, psoriasis, eksem eller sår i behandlingsområdet.
 • Tar blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer i området (aknemediciner).
 • Gjort djupgående hudbehandling i området de senaste 3 månaderna (ögonlocksplastik, ansiktslyft, ögonlaser)
 • Gjort botox, fillers, laser, kemisk peeling på området de senaste 14 dagarna.
 • Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildning.
 • 18-årsgräns
 • Naturligt brun och mörk hy pga stor risk för hyperpigmentation (mörk eller vit pigment kan uppstå och förbli permanenta)
 • Vitiligo (ljusa avgränsande hudpartier) då det istället kan orsaka vita bestående fläckar efter en behandling.
 • Personer som har lätt för pigmentförändringar.
 • Hudtyp 5 (V) och 6 (VI) får inte utföra behandlingen.
 • Människor som har svårt att förstå hur behandlingen går till samt har tålamodsvårigheter, för denna behandling är det väldigt viktigt att eftervården följs.
Behandling med Plasma Gun Behandling med Plasma Gun Behandling med Plasma Gun

Vanliga frågor om Plasma lifting

Passar behandlingen till alla hudtyper?

Behandlingen passar bra för hudtyp 1 till 3, see hudtyps kartan. Typ 4 (IV) är inte recommenderad, samt typ 5 (V) och 6 (VI) är direkt olämpliga och får inte utföra behandlingen.

Vad är resultatet och hur länger håller det?

Resultatet är individuellt och beror på hudtyp, ålder, område och behandlingens intensitet och allas hud tar åt sig av behandlingen på olika sätt. Man kan bara strama åt en viss mängd hud vid varje behandlingstillfälle, personer med mycket överflödshud kan behöva flera behandlingar. 2-4 behandlingar har visat sig vara lagom för personer med väldigt mycket överflödig hud. Man ser dock skillnad efter bara

Den huduppstramning som uppnås håller i flera år, dock är kost, levnadsvanor och hudvård faktorer som påverkar hudens åldrande och förutsättningar för att bibehålla ett bra resultat.

Vilka risker finns med Plasma Lift behandling?

Risker med behandlingen är sårinfektion, dålig sårläkning och hyper pigmentering (SPF50 skall användas i minst 3-6 månader).

Är behandlingen smärtsam?

Vi använder stark bedövning TKTN som brukar används till tatuering. Jämfört med ELMA kräm är TKTN mycket bättre. Om kunden känner att bedövningseffekten minskar under behandlingen, har vi även bedövnings spray som kan reducera smärtkänsligheten. Viktigt att veta är att Plasma Gun är mycket snabbare än vanlig plasma apparat, vilket betyder att behandlingstiden blir kortare och risken att bedövnlingen släpper innan behandlingen är klar, är däför mindre.

Hur ofta kan man behandlas och vad är återhämtningstiden?

Under ett år kan ett och samma område behandlas 1 - 3 gånger, med 2-3 månaders mellanrum. Resultatet varierar mellan olika åldersgrupper, bäst resultat får de mellan 18 och 40 år och huden återhämtar sig helt efter 60 dagar.

Åldersgruppen 50-70 återhämtar sig helt efter 3 månader.