IPL hudföryngring

IPL Hudföryngring

Intensivt Pulserande Ljus (IPL) och används för att behandla ett brett spektrum av hudåkommor, inklusive borttagning av oönskat hår, ytliga blodkärl, pigmenteringar, solskador, reducera rynkor och akne.

Acne

Behandlingen går ut på att ljusenergin reducerar bakteriehalten och inflammationen i huden. Vid acnebehandlingar med IPL tränger det intensiva ljuset ner i hudens djupare lager och verkar bakteriedödande på acnebakterien. Efter 4 behandlingar, intervall på 3 - 4v, förväntas en reducering med ca 50% av den aktiva acnen.

Hudföryngring

Få yngre och jämnare hud med IPL. Photorejunevation är ett samlingsnamn för en rad effektiva hudbehandlingar. Ljuspulser penetrerar vävnaden och skapar värme som söker upp pigment och blodkärl på ett kontrollerat sätt. Kroppens naturliga processer avlägsnar sedan den behandlade vävnaden, samtidigt som tillväxten av kollagen och elastiska fibrer stimuleras. Med mer kollagen får man en elastisk hud med mindre porer och färre rynkor och fina linjer. Detta resulterar i en jämnare hudton & ökad fasthet.

Rosacea

Rosacea är en kronisk sjukdom som inte kan botas men precis som all annan behandling mot rosacea kan man reducera symtomen i perioder vilket många tycker underlättar vardagen oerhört mycket. Efter en behandlingsserie med IPL brukar det hålla sig lugnt och stabilt en längre tid.

Därefter gör man underhållsbehandlingar vid utbrott.

 • Ytliga blodkärl brukar försvinna eller reduceras kraftigt
 • Rodnad kan ofta reduceras med ca 40-50 %
 • Uppblossningar blir oftast färre och mindre
 • Finnar och knottror reduceras

Pigmenteringar, solfläckar, ytliga kärl

När ljusenergin träffar pigment och kärl ombildas energin till värme och vid tillräcklig hög värme sprängs pigment sönder och kärl kollapsar. Pigmentering och blodkärl försvinner och huden får en ökad lyster och jämnare hudton.

Behandling mot pigmentfläckar kan utföras så länge fläckarna har en tydlig kontrast mot huden runtomkring. Vi behandlar EJ hormonell pigmentering.

Kunder som har melasma föreslår vi att de först börjar med vissa kemisk peeling behandlingar och sedan kan vi bedöma om kunds melaska kan behandlas med IPL.

Man kan också med fördel kombinera IPL med andra behandlingar så som Dermapen, PRX eller övriga kemiska peelingar för snabbare och bättre resultat.

Med IPL kan man behandla följande

 • Tecken på åldrande hud
 • Solskadad hud
 • Grådaskig hud
 • Acne och Acneärr
 • Fläckar & solskador
 • Pigmentfläckar
 • Hyperpigmentering
 • Trasiga kapillärer
 • Åldersfläckar
 • Rosacea

Behandlingsområden

Lyx IPL hudföryngring behandling (djuprengöring, IPL , mask) 1 500 kr

Acne hela ansiktet 1 200 kr

Hudföryngring hela ansiktet 1 200 kr

Rosacea 1 200 kr

Pigmenteringar, solfläckar, hela ansiktet 1 200 kr

Ytliga kärl & rodnad, hela ansiktet 1 200 kr

Enstaka kärl eller pigmentering 800 kr

(inte mer än 5 st)

Kur 3 gånger 2 500 kr

Hur går behandlingen till?

Under behandlingen får man skyddsglasögon som skyddar ögonen mot det starka men dock inte skadliga IPL-ljuset. Genom ljusprisman kommer ett Intensivt Pulserande Ljus som känns lite stickande på huden men är inte smärtsamt. Därefter flyttas ljusprismat till nästa område på huden. IPL- hudföryngring tar ca 15-30 minuter beroende på hur stora ytorna är som skall IPL-behandlas.

Före behandlingen

Före behandlingen får huden absolut inte vara solbränd. Undvik solning (solarium, brun-utan-sol krämer) 4 veckor innan behandling.

Efter behandlingen

Solning skall undvikas några veckor efter behandlingen. Använd solskyddskräm med minst SPF 60. Jämfört med andra behandlingar såsom laserslipning behöver man ej vara borta från arbetet och kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandling.

Kontraindikationer (behandling utförs ej)

 • Mörkare hudtyper eller solbränd hud
 • Användning av antibiotika
 • Läkemedel som gör att du blir ljuskänslig.
 • Gravida eller ammande
En kvinna får en IPL behandling En kvinna med före och efterbild på IPL-behandling.

Vanliga frågor om IPL hudföryngring

Kan alla hudtyper och hudfärger behandlas?

Behandlingen passar inte till personer med mörkare hy eller solbränd hud, på grund av den förhöjda risken för mindre brännskador.

Hur många behandlingar behövs?

Det krävs vanligtvis 3–6 IPL-behandlingar med minst tre till fyra veckors intervall för att få ett hållbart resultat och du ser oftast en förbättring efter varje behandling. Vi ger dig råd och gör tillsammans upp en behandlingsplan för just din hud. Efter avslutad kur rekommenderas underhållsbehandling 1-2ggr/år.

Vilka områden kan behandlas?

Ansikte, hals, dekolletage samt händer kan behandlas med IPL.

Hur ser jag ut efter behandlingen?

Efter behandlingen med IPL- hudföryngring kan huden få en lätt rodnad eller bli lätt svullen några dagar. Detta är övergående. Det går bra att använda smink efter IPL behandlingen.

Boka behandling

Boka tid för IPL hudföryngring nu