Dermapen 4 Microneedling

Dermapen 4

Behandlar ärr, akne, pigmentering, rosacea och anti-age, dubbelt så effektivt och nästan smärtfritt.

Microneedling med Dermapen 4 är en väldigt effektiv behandling för hudföryngring av ansikte och kropp. Behandlingen skapar en kontrollerad skada på huden, som riktar in sig på att stimulera microcirkulation och naturlig collagen produktion genom hudens egen läkningsprocess.

Dermapen 4 är dubbelt så effektiv som Philings Microneedling, snabbare, precisare och är nästan smärtfri.

Nya Dermapen 4 har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna kirurgiska engångsnålar, med så effektiv och skonsam behandling som möjligt. Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. Den inflammatoriska processen som bildas skapar en intensiv aktivitet i vävnaden och naturliga tillväxt och reparationsfaktorer frigörs. Kollagentillväxten ökar markant.

Med Dermapen 4 kan man behandla följande:

 • Anti-age
 • Ärr
 • Akne
 • Pigmenteringar
 • Rosacea
 • Strier
 • Lyster, fukt

Vid behandling bjuder vi på bedövning vid behov. I behandlingen ingår peeling och mask.

Behandlingsområden

Hela ansiktet + PRX-T33 2 800 kr

Ansikte 1 800 kr

Multifuzion-skinbooster 2 800 kr

Tillägg PRX-T33 Ansikte 1 000 kr

Ansikte + Hals 2 000 kr

Tillägg PRX-T33 - Ansikte + hals 1 400 kr

Ansikte + Hals + Dekolletage 2 200 kr

Tillägg PRX-T33 - Ansikte + Hals + Dekolletage 1 600 kr

Ansikte - kur 3 (20% rabatt) 4 320 kr

Mindre trauma i huden

Dermapen 4 är världens första digitala och bluetooth-anslutna microneedling penna. Dermapen var först ut att tillverka en mekanisk microneedling penna och satte därmed standarden för denna effektiva behandlingsform.

Nya Dermapen 4 har unik ergonomisk design och gör upp till 1920 mikrokanaler i huden per sekund med hjälp av 16 tunna kirurgiska engångsnålar, med så effektiv och skonsam behandling som möjligt. Pennans snabbhet och styrka gör behandlingen i stort sett smärtfri. Under behandlingen slussas uppbyggande och näringsrika behandlingspreparat ned i huden. Den inflammatoriska processen som bildas skapar en intensiv aktivitet i vävnaden och naturliga tillväxt och reparationsfaktorer frigörs. Kollagentillväxten ökar markant. Dermapen var först i världen med utvecklingen av den elektroniska och vertikala microneedling teknologin. Processen blir effektiv, snabbare och mindre smärtsam än andra manuella microneedling metoder. 100% sterila instrument används.

Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar Dermapen 4 mindre trauma i huden och minimal epidermal skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör Dermapen 4 till en mycket säker och effektiv behandlingsform. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning, medan det justerbara nåldjupet tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov.

Dermapen 4 är så avancerad att den även är säker att använda på känsliga och svåråtkomliga områden såsom runt ögonen, på läpparna och näsan. Vidare ger Dermapen 4 fina resultat på kroppen som t ex på mage och lår för behandling av strier.

Dermapen 4´s starka motor, kapacitet och vibrerande funktion gör att behandlingen upplevs som i stort sett smärtfri varför olika typer av bedövningskrämer är onödiga.

Kontraindikationer (behandling utförs ej) om du har:

 • Blödarsjuka och behandling med blodförtunnande medel
 • Svårinställd diabetes mellitus
 • Svår dermatit, psoriasis
 • Aktiv och blossande Akne eller rosacea
 • Pågående infektion/virus (herpessimplex, vagel)
 • Öppna sår
 • Hudcancer
 • Gravida eller ammande
Behandling med Dermapen Behandling med Dermapen Behandling med Dermapen

Vanliga frågor om Dermapen 4

Hur fungerar det?

Enkelt beskrivet orsakar Dermapen en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Dermapen 4 kan utföras på alla hudtyper/hudfärger. Behandlingen kan utföras året runt.

Är behandlingen smärtsam?

En behandling med Dermapen 4 är i princip smärtfri vilket gör applicering av lokalbedövande kräm onödig. För extra känsliga personer kan man inför behandling av ärr och strier, då nålinställningen är djupare kan man påföra en bedövande kräm 15-40 minuter innan behandlingen.

Hur många behandlingar ska man göra och med vilken intervall?

Det beror på vad man vill få ut av behandlingarna. Djupa acneärr och rynkor kräver exempelvis fler behandlingar än om man bara vill fräscha upp hyn och få lite mer glow. Vi rekommenderar alla att börja med en kur på tre behandlingar och det ska gå ca 4-8 veckor mellan behandlingarna.

Generella riktlinjer beroende på problem som behandlas,

 • Lyster/Uppfräschning: Vid behov, var fjärde vecka
 • Hudföryngring: 3-6 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
 • Akneärr 4-8 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
 • Hudbristningar: 4-8 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
 • Pigmentering: 4-6 behandlingar 2-4 veckors mellanrum

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en Dermapen 4 behandling?

Det rekommenderas att du väntar minst 2 veckor efter injektioner så att eventuella blåmärken hinner stabilisera sig. Alternativt kan du göra din Dermapen 4 behandling minst 2 dygn innan din filler- eller botoxinjektion.

Hur snart efter behandlingen ser man resultat?

Vanligtvis ser man resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktigt resultat kommer att ske efter 4 till 6 behandlingar (utförda med 2-8 veckors mellanrum). Din huds kondition kommer att fortsätta förbättras under de närmsta 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Behandlingsresultatet beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt.

Hur ser man ut efter en Dermapenbehandling?

Du kan återgå till arbetet direkt efter behandlingen. Behandlingen skapar en inflammatorisk process och därför kan man efter behandlingen se en rodnad. Rodnaden brukar lägga sig efter några timmar. De eventuella reaktioner som du kan uppleva ett par dagar efteråt är torrhet, flagnande, rodnad och svullnad. Eftersom cirkulationen i huden aktiveras kan det leda till en utrensning av slaggprodukter och vissa kan därför uppleva att de får små utslag, det är också helt normalt. Det är av oerhörd vikt att du tänker på hygien och använder korrekt hudvård efter behandlingen. Vissa blir måttligt röda en del inte alls. Vanligtvis syns en lätt rodnad 1-2 dagar som bevisar att behandlingen skapat en inflammatorisk process.

Efter behandlingen rekommenderar vi:

 • Undvik att ta på det behandlade området
 • Använd inte smink, brun utan sol de närmaste 12 timmarna
 • Undvik fysisk träning de närmaste 48 timmarna
 • Undvik vaxning, rakning de närmaste 48 timmarna
 • Byt till rent örngott och rena handdukar
 • Undvik UV exponering, använd solskyddsfaktor

Hur länge håller resultatet efter en Dermapen 4 behandling?

Dermapen 4 ger ett permanent resultat, exempelvis kommer inte ärr och acneärr tillbaka. Däremot bör man underhålla huden då den fortsätter att åldras.

Hur långt efter en behandling ser man resultat?

Det beror på vad för typ av hudproblem man har, de röda ytliga ärr man får från utslag och finnar är det första som reduceras och då kan man se en viss skillnad nästan direkt. Vill man behandla stora porer och rynkor kan det ta flera veckor innan man får ett synligt resultat. Efter en Dermapen 4 kommer huden att fortsätta arbeta i 6-12 månader och därför kan resultatet komma smygande.

Kan man göra Dermapen 4 när man ammar?

Inte om man har anlag för melasma då det finns en risk att den triggas av en så pass kraftfull behandling.

Kan man göra Dermapen 4 om man har aktiv acne?

Dermapen 4 är en effektiv behandlingsmetod för att motverka uppkomsten av acne. När acnebakterien kommer i kontakt med syre, vilket de gör med hjälp av micronålarna, dör de och det leder i sin tur till en reducering av acnen.

Kan man göra Dermapen 4 fast man kommer att vistas i solen?

Ja, det kan man. Efter en behandling är huden enbart solkänslig i 48h. Dermapen kommer ursprungligen från Australien, där klimatet är betydligt varmare och soligare än i Sverige. Man kan därför göra Dermapen 4 året runt.

Kan man göra Dermapen 4 om man har Perioral Dermatit?

Har man en aktiv Perioral Dermatit är hudens skyddsbarriär inte intakt och man ska inte utföra Dermapen på en trasig hud. Däremot kan man göra behandlingen om den Periorala Dermatiten inte är blommande.

Hur djupt går man med en Dermapen 4?

Det är helt individuellt och beroende på vilken typ av problem man behandlar samt hur huden svarar. Det finns en felaktig tro att ”ju djupare nålarna går, desto effektivare”, vilket är helt felaktigt. En lyckad och skickligt utförd behandling bedöms inte av djupet på nålen utan hudens reaktion och vi arbetar med väldigt många olika djup under en behandling.

Hur ofta behöver man göra Dermapen efter att man avslutat en kur?

Det är individuellt och konsulteras med hudterapeut efter avslutad kur. Den hy som åldras snabbast är exempelvis en äldre hy eller en som utsätts för mycket sol och då krävs fler underhållande behandlingar. Hur ofta man behöver göra Dermapen 4 beror även på vad för resultat man vill uppnå.

Boka behandling

Boka tid för Dermapen 4 nu