phibrows_cleaned.jpg

PhiBrows är världsledande inom kosmetisk pigmentering och med hjälp av deras högkvalitativa verktyg och pigment skapar jag dina bryn utefter just ditt ansikte. Formen mäts fram efter din benstruktur och pigment väljs utefter dina färger för att skapa ett så naturligt resultat som möjligt. Återbesök för touch up ingår inom 4-8 veckor.

Områden som kan behandlas,

  • Ögonbryn

Vad är PhiBrows?

PhiBrows Microblading är en semi-permanent teknik för ögonbryn tatuering där man med ett sterilt verktyg bestående av 10-16 små nålar som sammansatts till ett blad ristar väldigt tunna snitt i huden och inför färgpigment. Man går inte lika djupt ned i huden som vid traditionell tatuering vilket innebär att pigmenten försvinner efter ca 2-3 år (varierar beroende på hudtyp), men eftersom färgen/pigmenten appliceras närmare ytan på huden så framstår linjerna som klarare och skarpare.

Phibrows (PhiAcademy) har utvecklat en egen unik metod för Microblading där man utifrån ansiktsproportioner och det gyllene snittet phi 1.618 ritar upp ögonbrynens form vilket ger ett mycket vackert och naturligt utseende på ögonbrynen för alla personer.

Phibrows har utvecklat sina egna verktyg för att mäta upp ögonbrynsformen och har en mobilapp som används för att säkerställa en perfekt ögonbrynsform. Phibrows framställer även sina egna pigment och dom har sedan vidarutvecklats i flera omgångar.

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha din naturliga ögonbrynsfärg. Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn. Brynen upplevs som mycket mörkare de första 5-7 dagarna men därefter förlorar de ca 40-50% av färgen. Huden är helt läkt efter 28 dagar och det är då vi gör den obligatoriska påfyllningen av förlorat pigment. Vid fet hy håller färgen sämre samt vid solexponering, kraftig svettning och bad i klorerat vatten. Behandlingen håller olika länge på olika personer och vissa får fylla på oftare. Normalt räknar man med ny behandling efter 12-18 månader.

Behandlingen utförs alltid av PhiBrows certifierad hudterapeut som också är CIDESCO och SHR diplomerad. 

PhiBrows pigment är helt fria från tungmetaller, cancer- och allergi framkallande ämnen.

Eftervård av Microbladning och 3D ögonbryn

Eftervården är extremt viktigt och 70% av resultatet.

Första dagen 
Man ska tvätta och smörja ofta. Med bomullspads och ljummet vatten. När det torkat ska man smörja med salvan man får med hem från kliniken. Salvan lägger man på med topz. Undvik helt att röra dina bryn med fingrarna den första veckan då detta kan orsaka infektioner.Smörjningen ska vara väldigt tunn. Tänk att du lägger ett varv tunt lager med lypsyl. Superviktigt att INTE smörja med för mycket salva på området som vi har gjort microblading på. Lägg på salvan minst fem gånger första dagen men gärna fler gånger. Upprepa detta en gång i timmen. 
Anledningen till att man tvättar så ofta är för att vi vill få bort så mycket lymfvätska som möjligt.

Efter första dagen

Dag två och en vecka fram ska man upprepa tvättråden MEN ENDAST morgon och kväll.

Värt att tänka på

Tänk på att undvika följande:

  • Ögonbrynsplockning, smink, krämer (förutom den som du fått av mig)

  • Sovande på ansiktet

  • Vatten och fukt

  • Simning, bastu, spa, eller några andra behandlingar på brynområdet

  • Direkt solljus (en hatt är en bra idé under långa perioder i solen)

  • Ingen SPF över området (runt området fungerar)​

Undvik solen helt under två veckor minst. Det övriga bör undvikas en vecka framåt. Efter den första veckan kan man leva som vanligt igen, bortsett från solen. 

När du duschar är det viktigt att du applicerar ett tunt lager av PhiBrows SkinCandy för att skydda brynen mot fukt. Se alltid till att du tvätta händerna noga innan du rör ditt ansikte, men undvik att använda fingrarna över det behandlade området, använd en bomullsspets för att applicera eftervård och kräm till området.

OBS: Har du en gammal pigmentering/tatuering på dina ögonbryn? Då måste du boka en konsutlation eller skicka in bilder för bedömning innan behandling kan göras!

Boka_tid_Gron.jpeg

Vad händer med färgen på dina ögonbryn?

Första veckan är brynen väldigt mörka. Man måste ha is i magen och låta läkningen ta sin tid. Efter en vecka upplevs brynen något mjukare. Från vecka två till fyra ska 40-50% av färgen släppa och därefter upplevs brynen mycket ljusare. Brynen kan även upplevas lite tjockare mot vad man är van vid. Detta är också något som kommer ändras under läkningen. De kommer att ”krympa” ihop ca 20%. Vi gör inga tjocka eller smala bryn utan vi mäter ut gyllene snittet och rätt harmoni för varje enskilt ansikte. Därigenom får man fram perfektion och harmoni för just det ansiktet.

© 2019-2020 by Olsen Beauty AB.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon